17 Haziran 2014 Salı

SAMF Ağdam Ekmek Müzesi'nin kurucularını bir araya getirdi

Söz Özgürlüğünü Savunma Fonu'nda (SAMF) Ağdam Ekmek Müzesi'nin faaliyetinin restorasyonu ile ilgili müzenin kurucularıyla görüşme yapıldı. Öncelikle konuklara SAMF`da müzeye adanan sergi hakkında bilgi verildi. Görüşmede son dönemlerde müzenin restorasyonuyle ilgili fonun faaliyetleri hakkında konuşan SAMF-CEO'su Vügar Tofiqli Haydar Aliyev Vakfı Başkanı, UNESKO ve İSESKO-nun iyiniyet Büyükelçisi, milletvekili Mehriban Aliyeva`ya, bir grup Milli Meclis üyesine, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Ağdam valiliğine başvurular gönderdiklerini söyledi. Yaptığı açıklamada V. Tofiqli dünyada ikinci, eski SSCB mekanında birinci olan Ekmek Müzesi'nin şimdi bölgenin işgal altında olmayan topraklarında tekrar açılmasının bugün için büyük manevi önemi olabileceğini vurguladı.
Müzenin teşkilinin fikir babası, uzun yıllar Ağdam Rayon Parti Komitesi Birinci Sekreteri görevinde çalışmış Sadık Murtuzayev, müzenin oluşturulmasında özel hizmeti olmuş Emektar Kültür işçisi Çimnaz Aliyeva müzenin restorasyonunun tahmini mekanını da gösterdiler. Onların sözlerine göre, müze Ağdamın işgal altında olmayan bölgesindeki değirmenlerine birinin binasında restore edilirse, bunun çok büyük önemi olur.

SAMF-ın koordiantörü Nezirmemmed Zöhrablıysa son iki yıl içinde fonun çalışanlarının ciddi gayretiyle müzeyle ilgili yirmi serge düzenlendiğini vurguladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder