17 Haziran 2014 Salı

Hollandalı iş adamı Guba’da gördüklerinden dehşete düştü

Hollanda’nın saygın işadamı Jeroen Labeur Azerbaycan-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı, milletvekili Adil Aliyev’in daveti üzerine Azerbaycan’a geldi.
 AzNews.az’ın haberine göre, misafir ziyareti çerçevesinde öncelikle şehitlik, sonra ise 1918 yılının 31 Mart’ta Ermeniler tarafından Guba’da işlenen soykırımı yansıtan müze gezildi. Jeroen Labeur orda gördüklerinden dehşete düştüğünü söyleyerek şunları ekledi: "Bu gerçekler gösteriyor ki, insanlar vahşice katledildi. Gördüklerimden dehşete geldim. Bu, trajedidir. Çok Üzülüyorum ki, tarihte böyle facialar meydana geldi. Bir daha bu gibi faciaların baş vermemesi için insanlar barış içinde yaşamak".
 Labeur, Hollanda’da bulunan dostlarını Azerbaycan’a davet edeceğini, tüm bu gördüklerini onlara geniş bilgi olarak aktaracağını söyledi. Tüm bunların yanı sıra Azerbaycan’ın hızla geliştiğini, buranın çok ilginç gelenekleri olduğunu söyleyen konuk, Avrupa’nın bu ülke hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olması gerektiğini dile getirdi.
 Milletvekili Adil Aliyev de, "yabancı konukları tarihi yerler, ülkenin gelişimini gösteren topraklara beraber Guba Soykırımı Anı Kompleksi yapmak önemlidir" diyerek şunları ekledi: "Artık bu süreç geleneksel hal aldı. Ben, gelen misafirlerin soykırım ve başını verme nedenleri hakkında fikirleri oluşur. Ermenilerin nasıl vahşetler işlediğini dünyaya iletmekten dolayı biz tüm imkanlardan kullanmalıyız. Her bir Azerbaycanlı, Türk insanı bu soykırım hakkında, Ermenilerin tarihte başımıza getirdikleri facialarla ilgili yabancı insanlara bilgi vermelidirler. Bu zaman bizim dertlerimizin dinleyen insanları sayısı artacak. Bu bizim kan davalılarımızdır ve Ermeniler yaptıkları kanlı tarihten kaçamazlar. İnanıyorum ki, ne zaman ki Birleşmiş Milletler soykırım aktine hukuki değer verecek ve Ermeniler hak ettikleri cevabı alacaktır. Biz bu tarihi adaleti Birleşmiş Milletler’den bekliyoruz ".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder