17 Haziran 2014 Salı

Şabran bölgesinde Hakani Şirvani`nin anısına adanmış şiir gecesi düzenlendi

 Azerbaycan`ın Şabran bölgesinde klasik edebiyatımızın ünlü temsilcisi Hakani Şirvani`nin yaratıcılığına adanmış şiir gecesi düzenlendi. Azkültür`e verilen habere göre, toplantı katılımcıları öncelikle şairin anıtını ziyaret ederek, karşısına çiçek dizdiler. Şabran`dakı Hakani Şirvani adına şiir evinde düzenlenen gecede şairin yaratıcılığından konuşuldu, şiir ve gazelleri yorumlandı.
Belirtildi ki, Azerbaycan dünyada filozofların, bilimcilerin, şairlerin, vatanı olarak bilinmektedir. Halkımız Hakani Şirvani gibi edebiyat adamlarıyla gurur duymalı ve bu mirası korumalıdırlar.

Ayrıca, bölgede Hakani Şirvani adına şiir evinin bulunmasının genç neslin edebiyata ilgisinin artırılması açısından büyük önem taşıdığı da vurgulandı. Toplantı katılımcıları hatıra kitabını imzalayarak, şiir evinin kütüphanesine çeşitli kitaplar hediye ettiler.

2 yorum:

  1. Ne eceb bu tedbirin kecirilmesinde en feal istirakci olan "Xeqani Poeziya Evinin"mudiri olan genc yazar Aybeniz xanimin sekli yoxdur?Teessufler :(

    YanıtlaSil
  2. Ne eceb bu tedbirin kecirilmesinde en feal istirakci olan "Xeqani Poeziya Evinin"mudiri olan genc yazar Aybeniz xanimin sekli yoxdur?

    YanıtlaSil