16 Haziran 2014 Pazartesi

"Bir millet, iki devlet: Azerbaycan'dan Anadolu'ya, Türk dünyasına gönül köprüsü" adlı gece düzenlendi

Reşid Behbudov Azerbaycan Devlet Şarkı Tiyatrosu'nda Milli Kurtuluş Günü'ne adanmış "Bir millet, iki devlet: Azerbaycan'dan Anadolu'ya, Türk dünyasına gönül köprüsü" adlı gece ve "Karabağ'dan Türk dünyasına gönül köprüsü" konusunda 9. Kapadokya şiir festivali düzenlendi.
Azkültür`e verilen habere göre, "Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü" ve "Aşık Şemşir Kültür Ocağı" Sivil Toplum Kuruluşlarının, aynı zamanda Uluslararası Avrasya Basın Fonu`nun ortak organize ettiği etkinlikte Türkiye'nin ünlü şairi Cemal Safi başta olmak üzere kardeş ülkeden ve Irak'ın Kerkük vilayetinden şairler de yer aldılar.
Programda Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı, Halk Yazarı Anar, Halk Şairi Zelimhan Yakup konuşma yaparak Türk dünyasının şairlerinin katılımı ile düzenli olarak bu tür görüşlerin geçirilmesinin gerekliliğini vurguladılar.

"Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü" Sosyal Birliği Başkanı, Milli Meclis Milletvekili Ganire Paşayeva Türk devletlerini temsil eden şair ve yazarların hep Türk dünyasını birleştiren değer olduklarını, onların yaradıcılıqlarının sevgi ile izlendiğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder