17 Haziran 2014 Salı

Moskova'da "Azerbaycan diasporası ve Haydar Aliyev" konusunda konferans düzenlendi

Yeni Nefes Harekatı'nın Rusya temsilciliği 15 Haziran - Milli Kurtuluş Günü dolayısıyla Moskova'da "Azerbaycan diasporası ve Haydar Aliyev" konulu konferans düzenledi.
Konferans katılımcıları öncelikle Azerbaycan halkının Ulusal lideri, Türk dünyasının dehası Haydar Aliyev'in aziz hatırasını bir dakikalık saygı duruşuyla andılar. Sonra Haydar Aliyev'in hayat ve faaliyetinden bahseden film gösterildi. Konferansın açılışında konuşan Yeni Nefes Harekatı`nın Rusya Temsilciliği`nin Başkanı Tuğrul Allahverdili toplantı katılımcılarını Milli Kurtuluş Günü dolayısıyla tebrik ederek, Ulu önderin Azerbaycan halkı karşısında Kurtuluşu misyonundan, onun Rusya ve Azerbaycan adına gösterdiği çabalardan ayrıntılı bahsetti. O, belirtti ki, Haydar Aliyev bizim en değerli çağdaşımızdır: "Bu olgunun kendisi bile her bir Azerbaycanlı için gurur ve iftihar kaynağıdır. Haydar Aliyev aynı zamanda, kaderin halkımıza armagan olarak verdiği büyük tarihi şahsiyettir. O, Azerbaycan'ın tarihi gelişim sürecine ivme getirdi. Bağımsız Azerbaycan devletinin kurucusu gibi milli devletçiliğimizin fikir temelini işte Haydar Aliyev yarattı. Tüm anlamlı hayatını kendi halkına veren Haydar Aliyev'in siyasi ve devlet adamı gibi zengin faaliyeti Azerbaycan halkının tarihinde derin iz bırakarak, asıl devlet yöneticiliği ekölüne dönüşmüştür. Azerbaycan halkının hala nice nesli bu büyük ekölden, Haydar Aliyev'in zengin siyasi mirasından ülkemizin gelişimi, halkımızın refahı için yararlanacaktır.”  

Konferansta Rusya, Ukrayna, Tacikistan ve Özbekistan diaspora temsilcileri konuşma yaparak Azerbaycan halkını Milli Kurtuluş günü münasebetiyle tebrik ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder