18 Haziran 2014 Çarşamba

Alpagut Federasyonu "Bahadır" oyunlarına hazırlanıyor

Bulud.İnfo`dan azkültür`e verilen bilgiye göre, Alpagut federasyonu 20 - 24 Temmuz 2014 tarihinde Gürcistan'da yapılacak 1. açık Uluslararası Yaz kampı çerçevesinde düzenlenen 1. açık Uluslararası Karadeniz kupası için Bahadır oyunlarına hazırlanıyor. Programda çeşitli ülkelerin takımları yer alacak. Gürcistan, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Ghana Cumhuriyeti, Afganistan, Pakistan, Mısır, İran, Türkiye, aynı zamanda Kazakistan'ın ve Özbekistan'ın da katılımı bekleniyor.
Yarış Alpagut Turan savaş sanatının üç sistemi üzere yapılacaktır. Bu sistemler B - Batur, A - Hilal, C - Caymazdır. Yarıştan önce antrenörler ve hakemler için kurslar düzenlenecek. Bu kurslar uluslararası dereceli spor ustası aynı zamanda Alpagut Turan savaşının sanatının kurucusu Kutsan Vasif Namazov tarafından yapılacaktır.

Bu muteber uluslararası tedbirin açılışında Dünya Alpagut Federasyonunun başkanı Ferid Alizade ve aynı zamanda Gürcistan devletinin resmi kişileri, aynı zamanda Azerbaycan Alpaqut Federasyonu Başkanı Akil Acalov da yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder