26 Haziran 2014 Perşembe

Astana'da "GLOBAL-Turk" adlı yeni derginin ilk sayısı yayınlandı

Kazakistan'ın Astana şehrindeki Türk Akademisi tarafından yayına hazırlanan "GLOBAL-Turk" isimli yeni uzman analitik dergisinin ilk sayısı yayınlandı.
Dergide Türkçe konuşan ülkelerin sosyoekonomik gelişimine, ayrıca bu ülkeler arasında insani işbirliği konularına ait analitik makalelerin yayını tasarlan.
Derginin editör kadrosuna Kazakistan, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Japonya, ABD ve Rusya'nın tanınmış bilim adamları, uluslararası kuruluşların ve stratejik merkezlerin başkanları dahildir.
"Beşeri Bilimler", "Uluslararası İlişkiler", "Sosyal-siyasi süreçler" ve "Tarih sorunları" bölümlerinden oluşan yayının birinci sayısında okurlar Kazakistan, Azerbaycan, Almanya, Türkiye ve Özbekistan bilimadamlarının tarih, Türkoloji, ekonomi, göç ve diğer sorunlara ilişkin makaleleri okuyacaklar. Bu sayıda ayrıca dünyaca ünlü Kazak yazarı Olcas Süleymenov`un "Sümer'den Çin'e kadar ve sonra" isimli yazısı da yayınlandı.

Dergiye yazılmış "Önsöz" de "Biz Türk dünyası`nın bilimsel entegrasyonuna gücümüz varan derecede katkı vereceğiz". – denmektedir. İki ayda bir yayınlacak olan dergiye dökümanlar Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi üyeleri olan ülkelerin dillerinde, ayrıca Rusça ve İngilizce kabul edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder