27 Haziran 2014 Cuma

Kuba'da Milli kahraman`ın anısına "Arkadaşıma mektup" belgesel filminin tanıtımı gerçekleşti

Azerbaycan`ın Kuba şehrinde Azerbaycan'ın Milli Kahramanı Albert Agarunov`un anısına adanmış "Arkadaşıma mektup" belgesel filminin tanıtımı gerçekleşti. Azkültür`e verilen bilgiye göre, Haydar Aliyev Merkezi'nde belgesel filmini izleyenler arasında Azerbaycan'ın Milli Kahramanı Albert Agarunov`un yakınları, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın, İl camiasının temsilcileri vardı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanının emrinde uygun olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın siparişiyle yapılmış "Azerbaycan'ın Milli Kahramanları" dizisinden olan belgesel "Salname" stüdyosunda çekildi.
Milli Kahraman Albert Agarunov`un gösterdiği yiğitlikleri konu edinen "Arkadaşıma mektup" filminin senaryo yazarı ve yönetmeni Yefim Abramovdur.
Törende bir konuşma yapan İl kültür ve turizm müdürü Fuat Orucov ülkemizde savaş katılımcılarına, şehit ailelerine gösterilen devlet desteğini anlattı.
Belirtildi ki, Albert Agarunov 1969 Nisan 25 Bakü'de doğdu. 1987 yılında askere çağrılan Albert Vatana karşı görevini Gürcistan'da tamamladıktan sonra tank komutanı derecesini aldı. Karabağ Savaşı başlarken Albert Agarunov gönüllü olarak savaşa katıldı. O, Hankendi, Daşaltı, Cemilli taraflarında yapılan savaşlarda düşmanın hayli canlı kuvvetini ve zırhlı tekniğini imha ederek kahramanlığıyla ünlendi. 8 Mayıs 1992 tarihinde Şuşa`da gerçekleşen çatışmada Albert keskin nişancı kurşunuyla şehit oldu.
Milli Kahraman Albert Agarunov`un mezarı Bakü'de Şehitler Hıyabanı'ndadır.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı`nın 7 Haziran 1992 tarihli kararnamesiyle Agarunov Albert Agarunoviç ölümünden sonra "Azerbaycan`ın Milli Kahramanı" ismini aldı.

Sonra Azerbaycan'ın Milli Kahramanı Albert Agarunov`un anısına adanmış "Arkadaşıma mektup" belgeseli sergilendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder