17 Haziran 2014 Salı

"İpek Yolu" Şeki Uluslararası Müzik Festivali'nin 5. yıldönümüne hazırılık çalışmaları yapılıyor

Azerbaycan'da düzenlenen müzik festivalleri içerisinde en parlak ve renkli festivallerinden biri de elbette, "İpek Yolu" Şeki Uluslararası Müzik Festivalidir. Bu festival her yıl daha büyük popülerlik kazanmaktadır. Her yıl festivalin programında yer almak isteyen ülkelerin sayısı artıyor. "İpek Yolu" Şeki Uluslararası Müzik Festivali'nin en önemli özelliği konserlerin ve gösterilerin açık havada, tarihi mimari anıtlar fonunda - Azerbaycan'ın eski ve güzel köşelerinden birinde yapılmasıdır.
Bu yıl 1-5 Temmuz tarihlerinde yapılacak festivalin 5. Yıldönümü için hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. Festivalin bu yılki katılımcıları arasında "Büyük İpek Yolu" ülkelerine, ayrıca Türkçe konuşan halklara üstünlük verilecek.
Hindistan'ın ve Çin'in büyük sanat kolektifleri festival katılımcılarına ve şekililere geleneksel milli sanatın dans, vokal, halk çalgı aletlerinin performansı, koro müziği, ayrıca egzotik milli kostümler ve eski törenlerle eşlik eden konserlerini sergileyecekler.
Festival 1 Temmuz Niyazi'nin ünlü "Rast" senfonik muğamının müziği temelinde hazırlanmış bale oyunu ile start alacak. Festivalin programı çerçevesinde "Türksoy" örgütünün hazırladığı "Defile" - 11 konuşan ülkenin milli kostyümlerinin çeşitliliğini, ayrıca müzik numaralarını yansıtan büyük konser sunulacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder