7 Temmuz 2014 Pazartesi

Turan tele tiyatrosu kuruldu

Bu günlerde Bakü'de Turan tele tiyatrosunun tanıtım toplantısı yapıldı
Konferansta teletiyatronun genç yeteneklerini açığa çıkarılması çerçevesinde genç yetenek İsmail Ferzaliyev`I anlatan "Amaca doğru gidenler" tanıtım filmi ve Türkler`in başına gelen musibetleri konu edinen "Üç nasihat" kısa filmi gösterildi.
Toplantı İzmir`deki "Azerbaycan Kadınları Kültür" topluluğunun ve "Oğuz" Bağımsız Araştırmacılar Grubunun desteğiyle yapıldı. Teletiyatronun tanıtımında örgüt yöneticileri, aydınlar, bölgelerden ve yurt dışından gelen misafirler katıldı. Konuşanlar çeşitli alanlarda çalışan insanları birleştiren Turan TT-nın amacı tüm Türkçe konuşan devletlerin tarihini, kültürünü, folklorunu bir araya toplayıp dünyada tanıtmak olduğunu söyledi.

Turan tele tiyatrosunun başkanı Kemale Nabibeyova yaptığı açıklamada, düşmanla savaşta en güçlü silahın kültür olduğunu kaydetti: "Tiyatro ve sinema en güçlü etkileşim aracıdır. Fikrimiz yakın gelecekte Türk tarihini anlatan gösteri ve animasyonlar kurgulayarak dünyaya yaymaktır. Bu çalışmada tüm Turandan destek bekliyoruz" - diye tele tiyatronun yöneticisi konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder