1 Temmuz 2014 Salı

Azerbaycan ilimadamı Konyada seminer verdi

Konya`da düzenlenen 2. kitap günleri etkinliği dolayısı ile ve Ahde Vefa – Turan Birliği Platformunun davetlisi olarak Konya’da bulunan, Azerbaycanlı dostumuz Akademisyen, bilim adamı Doç. Dr. Faiq Aliekberov “Türk dünyasını sorunları” ana başlık temalı, Selçuklu belediyesi Ahmet Keleşoğlu kültür merkezinde bir seminer vermiştir.

Anadolu’da Haber Ajansı (an-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ahde Vefa – Turan Birliği Platformu Konya Yönetim, denetim, kurucular kurulu ve üyelerinin de hazır bulunduğu kalabalık bir topluluğa açılış konuşmasını Eski Konya Konya ülkü ocakları başkanı, MHP Meram ilçe eski başkanı ve “Ahde Vefa – Turan Birliği Platformu” kurucu Başkanı Harun Meral bir konuşma yapmıştır.
Konuşmasında kısa başlıklar halinde; 
“Tarihi medeniyetimizin günümüzde çeşitli problemlerle boğuşan insanlığa yeni çözüm yolları getirmesi ve yeni baştan yorumlanması, tartışılması ve konuşulması, günümüzün meselelerini, tarihimizden getirdiğimiz kültürümüz ve medeniyetimizin ışığında yeniden konuşulması gerektiğini vurgulamıştır.”
Bu tür etkinliklerin önemini vurgulayan Harun Meral Konya’da başlattıkları “çoban ateşinin” artarak devam edeceğini söylemiştir.
Faiq Aliekberov Hoca ise;
“Milliyetçi dünya görüşünde mayalanan, milli devlet modelini, esaslarını anlattı, misafirimiz Faiq Elekberov hoca. Milli kimlik ile sıkıntı duyulmasının milli güvenlik konularında çok büyük tehditler yaratacağı ve yaşanacağını ve dolayısı ile sosyal devlet politikalarının iflas edeceğini ısrarla vurgulamıştır.”
M. Emin Resulzade’nin “Türk dünyası” ile düşüncelerini paylaşıp örnekler vererek konuşmasını tamamlamıştır.
Bu arada “Genç İltemiş Oluşumu” Doğu Türkistan ve Türkemeli temalı bir resim sergisi açmış ve ziyaretçi ve katılımcılara sunulmuştur.
Kerküklü Türkmenlerin, Suriyeli Türkmenlerin, Kazakistanlı Türklerin, Azerbacan Türklerinin temsilcilerinin de bulunduğu seminer teravih namazı dolayısı ile erken bitirilmiş olup Faiq hocanın kitap imza törenine geçilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder