14 Temmuz 2014 Pazartesi

Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı, milletvekili Adil Aliyev Ağrıdağı`nın doruğuna kalktı

Azkültür`ün baymedia.az sitesinden edindiği bilgiye göre, milletvekili bu orijinal adımını 14 Temmuz günü Ulusal lider Haydar Aliyev'in Azerbaycan siyasetine gelişinin 45. Yıldönümüne adadı. Bu ağır yolculukta Adil Aliyev`e Ekoavrasya Yönetim Kurulu Başkani HİKMET EREN eşlik etti.
Bu adımıyla ilgili gazetecilerle görüşlerini paylaşan Adil Aliyev Ağrı Dağı`nın Türk dünyasının birlik ve dayanışma simgesi olduğunu vurguladı:
"Ulu önder Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine, Türk dünyasının birliğine özellikle özen gösteriyordu. Böyle bir günde Ulu önderin hatırasını aziz tutup bu doruğa  çıktık. Zira, O, Türk dünyasının güçlenmesinin mimarlarından biridir. Ağrı dağı Türk dünyasının birlik ve dayanışma simgesidir. Üstelik, bu dağın Türk dünyası için özel önemi var. Yüz yılı aşkın bir süredir, Ermeniler bu dağın kendilerine ait olduğunu iddia ediyorlar. Birkaç yıl önce Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Ermeni gençlerine bu dağı almayı tavsiyesine en iyi cevabı Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde vermişti. Başkanımızın Ermenilerin bu adımını onların işgal mahiyetini ortaya koyduğuna vurgu yapması işgalci devletin başkanına tutarlı cevap oldu."

Belirtelim ki, Adil Aliyev Ağrı Dağı`nın doruğuna çıkan Türk dünyasının ilk milletvekillidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder